המקום המתאים לילד

כמה כללים שכדאי להכיר בבואנו למצוא מקום לימודים מתאים

הרב דן טיומקין

07/28/2022

14:15

pexels-marik-elikishvili-4228402

הרה״ג ברוך צבי גרינבוים

פרשת וישלח

יש לך קהילה ?
“ויוותר יעקב לבדו ויאבק איש עמו עד עלות השחר”.
מדוע בחר ה’איש’ הזה, שכידוע היה מלאך רוחני – להילחם עם יעקב כשהוא נותר לבדו, וכי מלאך לא יכול לתקוף בכל מצב וליד הרבה אנשים ?
זהו שלא, כי כשיהודי נמצא בתוך משפחה וקהילה תומכת, גם ‘שרו של עשיו’ יודע שאין לו סיכוי.
כי כשיש לך קהילת חברים תורנית משלך, ואתה מרגיש שיש לך בה חלק משמעותי, ואתה מרגיש שייך אליה – אתה תורם לה ונתרם ממנה, תוכל לעמוד בכל ניסיונות החיים.
ככה זה כשיש ליהודי קהילה משלו !
( מבית חלקי בקהילתי ! )

סטטוס
לשבת

טור זה אינו מיועד למי שמסודר מבחינת מקום לימודים לילדיו. הפעם הדברים מוקדשים לכל המתלבטים או התקועים. יש כמה כללים שכדאי להכיר בבואנו למצוא מקום לימודים מתאים:

1. אין מקום טוב, יש מקום מתאים. אני לא חושב שיש מקום מושלם, שכל מי שמגיע אליו מייד מתחיל להתעלות בתורה וביראת שמים. זה לא עובד ככה. כל מקום והרמה שלו, הסגנון שלו. ממש כמו בשידוכים, צריך לעשות ‘שידוך’ מוצלח, בין הילד לבין המקום שמתאים לקדם כזה פרופיל של תלמידים, ממקומם הנוכחי. ולכן צריך להתאים ציפיות ולא לחפש מקום שיהיה מושלם, כי אין, אלא מקום שיוכל להתאים ולקדם את הילד ממצבו הנוכחי.

2. כדאי להתייעץ עם מומחים שמכירים את השטח. בדרך כלל הולכים למקום קרוב או ששמענו עליו המלצה, אבל קשה מאד לסמוך רק על חוות דעת אחת, כי לא תמיד זה מה שיכול להתאים לילד שלנו. כדאי לקבל עצה ממומחה שמכיר היכרות רוחבית של מגוון מקומות, לבחורים או לבחורות, וכדאי להתייעץ ולקבל סקירה ממומחה כזה, אחרי שיפגוש באופן אישי את הילד, ויבין מה באמת הוא רוצה, ורק אז יציע כמה מקומות שיכולים להתאים.

3. אין טוב ממראה עיניים: כדאי לנסוע, לבדוק ולהתרשם. עם כל הכבוד להמלצות, אין אף גוף או מומחה שהוא מאה אחוז אובייקטיבי ומאה אחוז מכיר את הבחור, ולכן לכו בעצמכם, הורים יקרים, סעו לראיון, סיירו במקום, התרשמו מהמקצועיות וממאור הפנים של הצוות, בדקו כמה מקומות. צמצמו את הרשימה, ואחר כך סעו שוב עם הילד, שגם הוא יתרשם ויוכל לבחור. זה לא קל, הנסיעות קצת מתישות, אבל זו השקעה משתלמת, כי הזמן הזה של הבירור, יוכל לחסוך זמן רב יותר של מקום לא מתאים והרבה עוגמת נפש…

4. חשוב לבדוק את המקצועיות של הצוות. כולם יודעים לומר סיסמאות, על אהבה והכלה, תשומת לב אישית ומקצועיות. אבל אין תחליף למקום שיודע גם ליישם, מקום מקצועי, מכיל ויודע להתמודד גם עם בעיות. לא כדאי להתפשר על מקום שהילדים ירגישו שם סוג ב’. אם מדי עושים טובה שמקבלים אותך, כנראה זה לא זה, כי גם הילדים ירגישו בהמשך תחושה סובייקטיבית של זרות או אפליה. חשוב גם לבדוק את מאור הפנים של הצוות, וזה ניכר ביחס של התלמידים אליהם. מקום טוב ניכר גם בעיצוב, בסדר ובניקיון שלו. בזמן הסיור, כדאי לשים לב גם לזה!

5. חשוב לבדוק את הרמה הרוחנית של התלמידים במקום. הרצון לחברה איכותית מובן, אבל אם הם יהיו מדי מעליו, זו בעיה ופתח לתחושת קיפוח. גם אם הם יהיו מדי מתחתיו, זו בעיה, שלא יהיה ראש לשועלים וילמד מושגים זרים. צריך מקום שהתלמידים בו באותה רמה כמו הבן שלכם, פחות או יותר. לפעמים אין סנכרון בין הרצון של ההורים ליכולות של הילד, כי לפעמים ההורים רואים בילד את פסגת שאיפותיהם והחלומות שלהם, ולכן רוצים לשלוח למקומות יוקרתיים, שלא בהכרח מתאימים לילד, וכדאי להיות מודעים לכך.

6. כמובן, הכי חשוב: צריך הרבה תפילות שנזכה למצוא בקלות את המקום המתאים.

*הדברים מתייחסים לבנים ולבנות במידה שווה, ונכתבו בלשון זכר רק כדי שלא לכפול את הדברים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כותרות

טורים

ה'דינה' שמאחורי הקלעים

טורים

כמה טוב לקנא!

זוגיות

החוסן הביתי-אור בחשיכה

טורים

אולי יעניין אותך גם

WhatsApp Image 2023-09-22 at 09.32.21
מרגש: כך התכוננו ב'חלקי' סניף רחובות את יום כיפור
WhatsApp Image 2023-09-07 at 13.04.29
דף הקהילה - כ"א אלול
WhatsApp Image 2023-09-07 at 13.04.29
דף הקהילה - כ' אלול
WhatsApp-Image-2023-08-23-at-19.50.38
מה מעניין את החרדי העובד?
WhatsApp Image 2023-09-07 at 13.04.29
דף הקהילה - יט' אלול
כמה כללים שכדאי להכיר בבואנו למצוא מקום לימודים מתאים
סגור נגישות