יום כיף לישראל

טור אורח

11/17/2024

14:28

AdobeStock_888740798_Preview

הרה״ג ברוך צבי גרינבוים

פרשת שמות

גאולה בשלבים
כשמשה רבנו בישר לעם ישראל את בשורת הגאולה – תגובתם הייתה:"ויאמן העם" – הם האמינו שהם יגאלו!
לאחר בשורה זו, הכביד פרעה את העבודה עד שמשה מתאונן לה': "מאז באתי לדבר אל פרעה בשמך – הרע לעם הזה והצל לא הצלת את עמך". מדוע נהיה להם אחרי הבשורה קשה יותר, והגאולה לא הגיעה להם מיד, למה לא תגיע להם בשורת הגאולה בסוף כל התהליך?
ללמדנו על מבחני אמונה מחשלים שצריך לעבור כל אחד בגלות האישית שלו – בדרך לגאולה.
אם למרות הקושי נמשיך להאמין, ונמצא משמעות רוחנית בתוך כל שלב ושלב של הקושי –
זו הדרך לגאולה..
איך מוצאים משמעות רוחנית בקשיים שבדרך?
מתבוננים, מתייעצים, ובעיקר מתפללים לקבל כח ומשמעות..

סטטוס
לשבת

הרב שלמה ליפשיץ
רב הקהילות החרדיות הר יונה ג' ויסודות בני ברק

שלום במקום העבודה שלי מארגנים לעובדים "ימי כיף". לפעמים אלו ימים שלמים, לפעמים יציאות קצרות יותר. אך מה שעומד מאחורי כולם, הוא רצונה של ההנהלה לפנק את העובדים, ולגבש אותם כצוות. אני מחפש את מקומי מול הסיפור הזה. הנטייה הטבעית היא לא להשתתף, כי לא הייתי רוצה שהצורך לעבוד ולפרנס יגבר על הרצון להתבדל ולשמור על זהות והתנהלות תורנית. מאידך, יש ציפייה ממני להשתתף, ואני לא רוצה לבלוט בשטח או להרגיז את הממונים עלי.
תשובה:
שלום וברכה זו שאלה שנשאלתי לא פעם. אך בפעם הראשונה שנשאלתי על כך, כלל לא הבנתי את הספק. אם בעל הבית רוצה "לפנק" את עובדיו, ואחד מן העובדים מסרב, אולי בעל הבית ישמח מסירובו, שהרי הוא חוסך את עלויות הפינוק. אם כן למה להסתבך ולהשתתף באירוע שעשוי להפחית מההתבדלות הנצרכת במקום העבודה, כשאין בכך שום תועלת חוץ מההנאה עצמה? אחר בירור הבנתי שיש מטרה ברורה בקיום האירועים הללו, וההנהלה אינה מוציאה כסף סתם כך. המטרה בקיום האירועים הללו היא התמריץ שהם גורמים לעובדים. כשעובד מרגיש שנותנים לו מעבר למשכורת הוא אוהב את מקום העבודה שלו וממילא עובד טוב יותר. מלבד זאת, ההנהלה מבינה שאחדות בין העובדים תגרור עבודה טובה ואיכותית יותר, בדרך כלל ההנהלה מחליטה על פעילויות אלו לאחר התייעצות עם יועץ מיוחד המתמחה בנושא, ויודע איך לעודד עבודה טובה יותר, ואיך לגרום למקומות עבודה להתקדם. בעל הבית שילם הרבה כסף ליועץ הזה, וכך גם על הפעילות. משכך, סירובו של עובד להשתתף באירועים הללו, עשוי להתקבל אצל ההנהלה כחוסר רצון וקריאת תיגר על עידוד ושיפור העבודה. אחרי שמבינים את הרציונל העומד מאחורי הפעילויות הללו, מובן שהיעדרות מהם דורשת בירור וחשיבה בכובד ראש.
למען האמת קשה לענות תשובה חד משמעית על השאלה הזו. ישנם אירועים שברור שאין להיות שותף בהם, ויש אירועים שההכרעה אם להשתתף בהם, תלויה בכל אדם לפי סגנונו ואופיו, וסגנונם של שאר המשתתפים. קשה לתת בזה קו מנחה ברור וצריך בכל מקרה לדון לגופו. באופן כללי, אם אפשר ראוי לנסות ולהסביר להנהלה על צרכי העובד החרדי, במקרה וההנהלה אינה מבינה לצרכיו, ומקיימת אירועים שאי אפשר להשתתף בהם, על העובד החרדי לעמוד על שלו ולא להשתתף. אך הוא צריך גם לדעת שפעמים וההחלטה שלא להשתתף היא רחבה ומשמעותית יותר, מפני שיהיה עליו לחפש מקום עבודה אחר. יתכן וההנהלה לא תהיה מעוניינת בעובד שאינו משתף פעולה עם פעילויות למען העובדים. במקרה כזה אני חושב שנכון לקיים שיחת הבהרה, ולברר עם ההנהלה את כוונותיה ואת כוונותיו.
באופן כללי חשוב לתת את הדעת על נושאים כאלו כאשר מחפשים מקום עבודה. בסופו של דבר קשה מאד לעבוד במקום עבודה ולא להתערות כלל עם הסביבה, וכדאי לתת את הדעת האם הסביבה יכולה להתאים לעובד ירא שמים או לא. בדיקה כזו תוכל לסייע אחר כך בשאלות מהסוג הזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כותרות

כללי

מי בראש

כללי

מקום דיבור ופלייסטוקן

חינוך

ההזדמנות של 'הבן השני'

אקטואליה

דור הולך ובא

אולי יעניין אותך גם

הורדה (9)
"יצאת צדיק" פרק 1
father-and-son-gcaaa63e3f_1920
אבות עם בנים
AdobeStock_218515260_Preview
כשהטשולנט מנצח את פרשת השבוע
סגור נגישות